Головна Рослинництво Зернові Аспірація або пилопригнічення: яка між ними різниця та що краще?

Аспірація або пилопригнічення: яка між ними різниця та що краще?

Джерел забруднення на елеваторі чимало: серед них і точки вивантаження автотранспорту, і очисне обладнання. Одне з найбільших – зерносушарка. Екологічне законодавство розглядає це обладнання як організоване стаціонарне джерело викидів. На його експлуатацію елеватору потрібен спеціальний дозвіл. Щоб зарадити забрудненню навколишнього середовища в зерносушарці має бути встановлено систему відбору пилу. Наявність аспірації в зерносушарці, й тим паче її реальна, а не декларована ефективність – дуже важливий аспект при виборі зерносушарки, особливо якщо ви плануєте експлуатувати її поблизу населених пунктів.

Ефективна аспірація захистить не лише від пилу, а й від штрафів контролюючих органів. Аспірація чи пилопригнічення: як саме працюють ці системи відбору пилу? Яка між них різниця? Що краще? Якою має бути ефективність? Про це, а також про зв‘язок аспірації з пожежною безпекою на «Grain Storage School: КУРСИ ДЛЯ КЕРІВНИКІВ ТА ОПЕРАТОРІВ ЗЕРНОСУШАРОК» розповість Роман Штельмах, директор департаменту клієнтського сервісу KMZ Industries


Учасники курсу отримають відповіді на такі питання:

– З погляду законодавства, підприємства, які мають джерела викидів, поділяються на 3 групи. Належність до групи визначається законодавчо встановленими граничними значеннями викидів (тонн/рік). До якої групи належить елеватор?

– Які зерносушарки найбезпечніші щодо викидів пилу? Скільки варіантів витяжних систем існує, і особливості кожної з них.

– Скільки % пилу дозволяє відібрати аспірація і таким чином стримати його вихід за межі обладнання?

– Пилопригнічення як альтернатива класичній системи аспірації: їй, зокрема, віддають перевагу фермери – через більш привабливу ​​ціну. Як працює пилопригнічення?

– Чи є різниця в ефективності у системи пилопригнічення, у порівнянні з аспірацією?

– Що потрібно знати про дозвіл на викиди забруднюючих речовин для зерносушарки?

– Аспірація та пожежна безпека. Який зв‘язок? Аспірація важлива як з точки зору екологічної безпеки (відповідність встановленим законодавством нормам викидів в атмосферу), так і з позиції пожежної безпеки – адже, як відомо, пил займається не гірше за порох.

Компанія KMZ Industries виступить Офіційним партнером «Grain Storage School: КУРСИ ДЛЯ КЕРІВНИКІВ ТА ОПЕРАТОРІВ ЗЕРНОСУШАРОК» .

До зустрічі 24-27 січня у Вінниці!

Перегляди: 4