Головна Новини Новини компаній “Нібулон” спустив на воду перший 140-метровий перевантажувач

“Нібулон” спустив на воду перший 140-метровий перевантажувач

Компанія “Нібулон” спустила на воду своє перше 140-метрове судно – унікальний перевантажувач Nibulon Max проекту П-140.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, це перше судно з такими розмірами, яке будується на заводі “Нібулон”, і найбільше судно за останні 25 років незалежності України, повідомили в компанії.

Очікується, що Nibulon Max дозволить компанії не лише повністю покрити свої потреби і уникнути залучення сторонніх плавкранів, але й дасть можливість отримати додаткові доходи від надання послуг іншим компаніям. Завдяки судну річні обсяги перевалки вантажів флотом компанії зростуть до 2-3 млн тонн/рік.

Судно обладнане двома крановими частинами продуктивністю 18 тис. тонн/добу та двома вантажними трюмами вантажомісткістю 10 тис. тонн.

Для будівництва Nibulon Max компанія модернізувалиа стапельний майданчик та спуско-підйомний пристрій на суднобудівному заводі, що призвело до збільшення кількості стапельних та спускових доріжок.

Будівництво судна здійснювалось за фінансової підтримки Міжнародної фінансової корпорації та Європейського банку реконструкції і розвитку, а також Європейського інвестиційного банку.

Перегляди: 0