Головна Новини Новини компаній “Ніка-Тера” отримала міжнародний сертифікат GMP+

“Ніка-Тера” отримала міжнародний сертифікат GMP+

Морський спеціалізований порт “Ніка-Тера” став першим в Україні портовим оператором, який отримав міжнародний сертифікат GMP+ на відповідність міжнародним стандартам з перевалки та зберігання кормової продукції.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, Система GMP+ є всесвітньо визнаною сертифікацією транспортування, зберігання та виробництва з с/г продукції. Система була розроблена з метою забезпечення безпеки кормів та надання гарантій споживачам щодо дотримання виробником стандартів на кожному з етапів виробничого процесу.

Проходження портом “Ніка-Тера” сертифікації GMP+ є свідченням того, що на підприємстві використовуються технології з перевалки та зберігання с/г продукції повністю відповідні міжнародним стандартам, які регламентовані вимогами ЄС.

Проходження сертифікації дозволяє істотно підвищити конкурентоспроможність та робить “МСП Ніка-Тера” більш затребуваним для клієнтів, які постачають свою продукцію покупцям з країн, де наявність даного сертифіката є обов’язковою умовою. Підприємство, сертифіковане за системою GMP+, вноситься до відповідної публічної міжнародної бази підприємств.

Отримання сертифіката GMP+ стало можливим після проходження підприємством спеціального сертифікаційного аудиту, який курирувався офіційним в Україні представництвом інституту GMP+ – компанією “МСН Груп”. Аудит проходив у кілька етапів та включав у себе перевірку всіх процесів на підприємстві, пов’язаних з перевалкою й зберіганням продукції. Після первинного аудиту незалежними аудиторами було надано звіт з рекомендаціями, які були оперативно виконані. Після цього була розроблена необхідна документація та успішно пройдений передсертифікаційний і сертифікаційний аудити.

Перегляди: 0