Головна Новини Новини компаній “Західний Буг” зазначає складну ситуацію із пізніми ярими культурами

“Західний Буг” зазначає складну ситуацію із пізніми ярими культурами

Компанія “Західний Буг” через несприятливі погодні умови має складну ситуацію з пізніми ярими культурами.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, соя постраждала від дощів. Зараз нею засіяли 7,8 тис. га, що становить 96% від плану.

Через екстремальну кількість опадів у квітні-травні (близько 270 мм) сівба розтягнулась і до тепер ще не закінчена. Через такі терміни сівби потенціал врожайності значно впав, крім того на певній частині площ не вдалось спрацювати гербіцидно-ґрунтовою схемою, тому очікується значний тиск бур’янів. Стан посівів дуже різний – від появи сім’ядольних листків і до чотирьох справжніх листків.

Потенціал площ, посіяних в оптимальні терміни, становить 3,5-3,8 тонн/га. В цілому середня продуктивність буде на рівні минулого року або дещо нижча, зауважили в компанії.

Незважаючи на складні погодні умови, сівбу кукурудзи “Західний Буг” провів практично в оптимальні терміни – 80% посіяно до 27 квітня, ще 20% – до 5 травня.

Наразі сходи непогані, густота становить близько 80 тис. рослин/га. Частина площ підтоплена (сумарно близько 30 га), розвиток проходить повільно, оскільки бракує тепла і занадто висока вологість ґрунту. Прогнозована врожайність кукурудзи становить від 9 до 11 тон/га.

Водночас стан ярої пшениці та гороху на полях компанії добрий, розвиток йде за календарними термінами.

Перегляди: 0