Головна Новини Новини компаній Agromino може купити в “Кернела” Гутянський елеватор

Agromino може купити в “Кернела” Гутянський елеватор

Датська агрокомпанія Agromino з активами в Україні, РФ та Естонії планує придбати Гутянський елеватор (Полтавська область), що належить агрохолдингу “Кернел”.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на повідомлення Антимонопольного комітету України, відомство розгляне це питання 6 червня.

Згідно з даними АМКУ, “Ков’ягівське зерно” (Харківська область) хоче придбати цілісний майновий комплекс (елеватора), який належить ТОВ “Гутянський елеватор”.

Згідно Держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, “Ков’ягівське зерно” належить данській Agromino.

Довідка. Agromino (раніше – Тrigon Agri) створена в 2006 році. Спеціалізується на зерновому та молочному виробництві, торгівлі сільгоспкультурами. В Україні компанія володіє трьома елеваторами потужністю одноразового зберігання 85 тис. тонн. Її земельний банк становить близько 47 тис. га в Харківській, Миколаївській, Кіровоградській областях.

“Кернел” – найбільший в світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. На частку компанії припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію вона поставляє більш ніж в 60 країн світу. З листопада 2007 р. акції Kernel Holding торгуються на Варшавській фондовій біржі (WSE).

Перегляди: 0