Головна Новини Новини компаній “Укрлендфармінг” прогнозує високий урожай озимих зернових

“Укрлендфармінг” прогнозує високий урожай озимих зернових

Агрохолдинг “Укрлендфармінг” прогнозує високий урожай озимих зернових культур у 2019 році за рахунок вдалих погодних умов, а також завдяки використанню нових технологій.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на УНІАН, про це повідомив керівник департаменту розвитку та інновацій агробізнесу в компанії “Уклендфарминг” Володимир Фантух.

За його словами, нинішній весняний період для озимих культур, в цілому, виявився досить сприятливим по температурному режиму і характеризувався великою кількістю опадів.

“Застосовувані нами технології дозволяють повністю використовувати опади і формують передумови для отримання врожаю озимих культур вищого, ніж в минулому році”, – зауважив він.

Водночас Володимир Фантух зазначив, що проливні весняні дощі могли негативно позначитися на якісних показниках врожаю.

“Дощі провокують виникнення великої кількості хвороб і шкідників. Особливу увагу приділяємо боротьбі з фузаріозом зерна пшениці, який через погодні умови може мати масовий прояв”, – підкреслив він.

За даними компанії, в західних і північних областях України розвиток сільськогосподарських культур відбувається в умовах достатнього, місцями надлишкового, зволоження грунту і помірного температурного режиму.

Внаслідок проливних і частих дощів спостерігається локальне затоплення посівів. Багато полів стоїть під водою, є багато змивів сільськогосподарських культур і пошкоджень градом.

Перегляди: 0