Головна Новини Новини компаній “Старокостянтинівцукор” завершив спорудження лінії сухого транспортування буряків майже наполовину

“Старокостянтинівцукор” завершив спорудження лінії сухого транспортування буряків майже наполовину

Компанія “Старокостянтинівцукор” майже наполовину завершила спорудження першої на Хмельниччині лінії сухого транспортування буряків.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу компанії, вже виготовлені та встановлені металоконструкції під основне обладнання.

Крім того, завод одержав сучасні соломо- і каменеуловлювачі, а також пастки для мілких домішок. У групі компаній A’spik Group планують, що решту необхідного обладнання для “сухої подачі” буряків введуть у дію впродовж липня 2019 року.

“Переважна більшість сучасних іноземних цукрових виробництв працює за принципом сухого транспортування буряків. ТОВ “Старокостянтинівцукор” стане першим заводом на Хмельниччині, який запровадить цей інноваційний європейський досвід, що значно зменшить втрати цукру при переробці буряків. Отож, вже у новому сезоні цукроваріння, що стартує у вересні 2019 року, ми відмовимося від застарілого способу гідротранспортування. Лише такі кроки, спрямовані на збільшення ефективності виробництва, дозволять нам бути конкурентоспроможними на внутрішньому і міжнародному ринках, а відтак і зберегти робочі місця для краян та доходи для бюджетів”, – зазначає власник A’spik Group Олександр Співак.

За його словами, у Франції та Німеччині цукрові заводи нині закриваються через низьку рентабельність, проте підприємства A’spik Group завдяки щорічній модернізації та інвестиціям у десятки мільйонів доларів успішно зменшують собівартість “солодкого продукту” власного виробництва, залишаючись прибутковими.

Перегляди: 0