Головна Новини Новини компаній “Агрофірма Привілля” відкриє перший у Луганській області мінізавод із перероблення молока замкнутого...

“Агрофірма Привілля” відкриє перший у Луганській області мінізавод із перероблення молока замкнутого циклу

“Агрофірма Привілля” у вересні 2019 року запустить у роботу перший в Луганській області мінізавод із переробки молока замкнутого циклу.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Kurkul, роботи з реставрації цеху почали ще у 2016 р.оку

Зараз на підприємстві тривають фінальні підготовчі роботи. Метою реалізації цього проекту є виробництво і реалізація молочної продукції під власною торгівельною маркою за європейськими стандартами.

За словами директора “Агрофірми Привілля” Дмитра Оденчука, виробництво повністю відповідатиме вимогам HACCP. Сума інвестицій в реконструкцію приміщення та закупівлю обладнання ізраїльського й українського виробництва сягнула близько 20 млн грн. Близько 3 млн грн із цієї суми були компенсовані господарству з державного бюджету в рамках Програми підтримки сільського господарства від Уряду.

Фермер зазначає, що насправді тваринництво і переробка його продукції є збитковим напрямком агровиробництва. Однак він інвестує в це заради збереження здоров’я співвітчизників та робочих місць у його рідному Привіллі.

Нині в ПСП “Агрофірма Привілля” є дві молочнотоварні ферми, де утримує близько 350 голів дійного стада корів чорно-рябої та червоно-рябої голштинізованої породи. Однак через низку причин господарство змушене найближчим часом позбутися однієї ферми на 250 голів ВРХ. Ще в господарстві є понад 80 голів ВРХ французької м’ясної породи шароле.

Перегляди: 0