Головна Новини Ринок України На українському ринку може виникнути дефіцит якісної моркви

На українському ринку може виникнути дефіцит якісної моркви

Ситуація на ринку моркви України наразі залишається доволі стабільною, проте більшість гравців відзначають суттєве скорочення пропозиції продукції високої якості.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Української плодоовочевої асоціації, вже у квітні-травні на українському ринку пануватиме дефіцит якісної моркви.

“Минулого року в першій половині березня пропозиція моркви на ринку України помітно знизилась, що спровокувало зростання цін, яке, до речі, тривало до кінця сезону. В поточному році більшість фермерів розраховують на повторення такого сценарію, тож деякі з них навіть відмовляються від активних продажів в очікуванні на подорожчання”, – коментує ситуацію головний аналітик УПОА Тетяна Смірнова.

За її словами, в поточному сезоні відсоток некондиційної продукції у врожаю значно більший, ніж торік, через погодні негаразди. Підтвердження цьому ми можемо побачити на поличках супермаркетів: у більшості випадків пропонується морква досить невисокої якості. Крім того, фермери вже повідомляють про проблеми зі зберіганням цих коренеплодів, отже не виключно, що вже незабаром покупці будуть відчувати проблеми у придбанні необхідних обсягів моркви високої якості.

При цьому аналітик відмічає, що наразі морква в українських господарствах уже коштує 6-7,5 грн/кг, тобто на 7-9% дорожче, ніж на початку весни 2018 року. Це при тому, що, згідно з офіційними даними, валовий збір цієї продукції в Україні перевищує минулорічні показними.

Перегляди: 0