Головна Агрометеорологія Кінець квітня: нічні заморозки, підтоплення і небезпека сходження лавин

Кінець квітня: нічні заморозки, підтоплення і небезпека сходження лавин

Друга половина квітня в Україні виявилася досить складною через небезпечні метеорологічні явища. Спочатку в країну разом зі скандинавським циклоном прийшло похолодання й нічні заморозки, які місцями вже пошкодили квітучі плодові дерева. Слідом пішли дощі, призвівши до підтоплень у низинах і паводках вздовж русел переповнених річок, повідомляє «ПроАгро Груп».

Наступні вихідні також будуть складними для селян. Так, за інформацією ДСНС, вночі 27 квітня у західних, Житомирській та Вінницькій областях на поверхні ґрунту заморозки 0-3 °С (І рівень небезпеки – жовтий).

А до 30 квітня у пониззі Дністра та на його рукаві Турунчук, внаслідок добігання паводкової хвилі з зарубіжної ділянки, очікується підвищення рівнів води на 0,2-0,5 метри над поточними рівнями з затопленням заплавних територій та можливим початковим затопленням сільськогосподарських угідь прирічкових населених пунктів Одеського району Одеської області (І рівень небезпеки – жовтий).

А тим часом на високогiр’ї Iвано-Франкiвської та високогiр’ї східної частини Закарпатської областей цими днями очiкується значна снiголавинна небезпека (3 рiвень).

Перегляди: 302