Головна Новини Ринок України Закупівельні ціни на свинину в Україні зросли на 3,6%

Закупівельні ціни на свинину в Україні зросли на 3,6%

Цього тижня ціна на свиней забійних кондицій коливалася в межах 47,5-5 грн/кг. Середньоринкова позначка до 48,8 грн/кг, що на 3,6% вище, ніж тижнем раніше.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу Асоціації “Свинарі України”, за результатами торгів наприкінці попереднього тижня свинарі розписали товарні партії на 1-2,5 грн/кг дорожче.

Крім сезонно обмеженої пропозиції свиней забійних кондицій, вагомий вплив мав і вимушений вихід одного з великих підприємств на заході країни. Унаслідок цього змінилася географія заготівлі операторів західних областей, які шукають нових контрагентів і в центральній частині країни. Це дещо посилює конкуренцію між заготівельниками живця. На думку переробників, протягом кількох тижнів цей чинник підтримуватиме ціни.

Більшість м’ясопереробників налаштовані на те, що наступного тижня ціни посунуться до вищої межі цьоготижневого діапазону. Зокрема, учасники Асоціації м’ясної галузі акцентують на намірі більшості закупівельників утримати ціни наступного тижня в межах 48-50 грн/кг.

Тим часом м’ясопереробники вважають, що на цьому рівні ціни закупівлі не зможуть перебувати більше двох-трьох тижнів: за високих цін на вітчизняну сировину та послаблення продажів, яке очікується з наступного тижня, нестачу свинини компенсує імпорт.

Перегляди: 0