Головна Новини Ринок України Україна нарощує імпорт спецдобрив

Україна нарощує імпорт спецдобрив

В аграрному виробництві України останніми роками зберігається стійка тенденція збільшення імпорту спеціальних добрив.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на аgro.fm, про це повідомила Ірина Терещенко, аналітик агенції Інфоіндустрія.

За її словами, майже у групі простих солей майже спостерігається позитивна динаміка. Якщо порівнювати об’єм імпорту даних добрив в 2018 і 2019 роках показники збільшились.

Імпорт сульфату магнію у 1 півріччі 2019 року збільшився до 46 тис. тонн, що на 6 тис. тонн вище показника 2018 року. По динаміці імпорту даного добрива можна виділити піковий період в березні місяці. Це пояснюється внесенням сульфату магнію в основне удобрення.

Основними компаніями імпортерами сульфату магнію в Україну в 1 півріччі 2019 року були компанії “Вестхім Україна” та “Ерідон”. Найбільше сульфату магнію було імпортовано із Китаю (55%). Друге місце займають поставки із Польщі, доля яких складає 44%.

Значну частину в структурі імпорту займає семиводний сульфат магнію, його імпорт склав 84%. В залежності від форми виробництва кристалічний сульфат магнію займає 66% від загального імпорту.

Серед інших простих спеціальних добрив найбільші об’єми завозились сульфату калію (доля в імпорті 25%), моноамонійфосфату (29%), кальцієвої селітри (24%), калієвої селітри (11%), монокалійфосфату (9%).

Загалом імпорт групи простих солей в І півріччі 2019 року досяг 10 893 тонн. Імпорт водорозчинних листових добрив в І півріччі 2019 році збільшився на 386 тонн порівнюючи з 2018 році. Лідерами серед компаній імпортерів є компанії “Ерідон”, “Агросем”, “Терра Тарса Україна”, “Тімак Агро Україна”.

У залежності від препаративної форми водорозчинних добрив в структурі імпорту багатокомпонентні добрива (78%) переважають над монокомпонентними (22%). У структурі імпорту багатокомпонентних та монокомпонентних добрив рідкі (55%) переважають над твердими (45%) формуляціями.

Переважаючу формуляцію у водорозчинних добривах імпортованих в І півріччі 2019 року займають добрива з вмістом бору (74%), В+Мо (14%) на долі інших припадає (12%).

Перегляди: 1