Головна Новини Ринок України СЕТАМ продав через OpenMarker земельних ділянок площею 36,7 тис. га

СЕТАМ продав через OpenMarker земельних ділянок площею 36,7 тис. га

Державне підприємство “СЕТАМ” на своєму майданчику OpenMarkerLand провело 2097 електронних торгів з продажу прав оренди на землю, в результаті яких отримано 140 млн грн.

Як повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на прес-службу підприємства, загальна площа виставлених земельних ділянок – 90 124 га, реалізованих земельних ділянок – 36 682 га.

Найбільше лотів було виставлено на продаж в Одеській області – 458 (9 638 га). Найбільше реалізовано їх – також на Одещині – 294 лота (6 515 га) на суму 26,5 млн грн.

“Продаж оренди землі через чесну конкурентну процедуру доводить хибність думки про дешевизну української землі. Адже при загальній стартовій сумі продажу – 52,4 млн грн, ми продали на загальну суму 140,6 млн грн. Тобто, додатково зароблено для місцевих бюджетів понад 88 млн грн”, – наголосив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Віктор Вишньов.

Він також додав, що ДП “СЕТАМ” абсолютно готове до скасування мораторію та відкриття ринку землі.

Нагадаємо, що восени 2018 року Державне підприємство “СЕТАМ” та Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру презентували пілотний проект впровадження електронних земельних торгів. Торги з продажу оренди землі відбуваються з використанням сучасної технології Blockchain, яка унеможливлює будь-які маніпуляції та корупційні ризики.

Перегляди: 0