Головна Новини Ринок України Аграрії без води не залишаться

Аграрії без води не залишаться

Аграрії будуть забезпечені водою. Про це повідомив перший заступник голови Держводагентства Михайло Хорєв, інформує “ПроАгро Груп” з посиланням на agropolit.com.

“Останні роки в Україні були маловодними, існує ймовірність виникнення водного дефіциту у басейнах деяких річок, які мають значне антропогенне навантаження. Але завдяки правильним управлінським рішенням та вчасному реагуванню на несприятливі гідрологічні умови, наповнення дніпровських водосховищ для створення стратегічного запасу води було розпочато ще у лютому. Каскад дніпровських водосховищ працює в узгодженому режимі та його наповнення становить 94%”, – зазначив він.

Держводагентство було змушене застосувати статтю 45 Водного кодексу України щодо пріоритетності використання води для питних і побутових потреб населення у період маловоддя та встановило режими роботи водосховищ з урахуванням обмежень об’ємів води, які пропускаються через турбіни Кременчуцької ГЕС. А в разі подальшого ускладнення гідрологічної ситуації та з урахуванням прогнозу водності, для інших об’єктів гідроенергетичного комплексу країни також можливі подальші обмеження умов водокористування.

Перегляди: 1