Головна Новини Ринок України Спрогнозовано вал ранніх зернових на Полтавщині

Спрогнозовано вал ранніх зернових на Полтавщині

“ПроАгро Груп” з посиланням на golos.com.ua повідомляє, що на Полтавщині очікується загальний намолот збіжжя ранніх зернових на рівні 1 мільйона 320 тисяч тонн. Із них ужинок пшениці орієнтовно становитиме 944 тисячі тонн. Водночас практично 75 відсотків зерна пшениці за якістю буде продовольчим, тобто придатним для випікання хліба. Якісь неочікувані й неприємні сюрпризи та несподіванки може піднести хіба що погода.

Наразі на Полтавщині збирання ранніх зернових упритул наблизилося до свого екватора. Із понад 138 тисяч гектарів площ, які вже впорали хлібороби Полтавщини, намолочено 634 тисячі тонн зерна. Середня врожайність ранніх зернових – 45,9 центнера з гектара.

Із 7,8 тис. га озимого ячменю зібрано 39,8 тис. тонн зерна, тож його середня врожайність сягнула 51 центнера з гектара. Цей показник на 5,4 ц/га вищий за минулорічний. Натомість середня врожайність головного полтавського хліба – озимої пшениці, яку обмолотили на площі 126 тисяч гектарів, поки що не дотягує до минулорічної фактично на 3 центнери з га. Такий само усереднений показник урожайності гороху становить 30,8 центнера з гектара.

Перегляди: 0