Головна Новини Ринок України Найбільша в Україні зернова баржа доставить перший вантаж

Найбільша в Україні зернова баржа доставить перший вантаж

Найбільша в Україні зернова баржа, побудована в Ізмаїлі для агрохолдингу “АграВіста” і спущена на воду наприкінці вересня, прибула до місця своєї прописки в Світловодськ, де знаходиться річковий термінал компанії.

Шлях з Ізмаїлу до Світловодська зайняв майже п’ять днів, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на AgroTimes.

“Через море десь 16-17 годин. П’ять годин по Дунаю з Ізмаїлу до виходу в море. Весь інший час – це по річці Дніпро, від устя і до Світловодська”, – розповів капітан буксиру “Гермес” Юрій Широченко.

Вже цього тижня баржа доставить в Миколаївську область свій перший вантаж – 6 тис. тонн кукурудзи. Для переміщення такого обсягу зерна довелося б наймати близько трьох сотень фур або вантажити майже два залізничні маршрути, тобто близько 100 вагонів.

“Власний флот – це продовження річкової інфраструктури. Тому можна сказати, що в 2012 році, коли ми практично закінчили будівництво цього терміналу, ми вже знали про те, що нам треба будувати свій власний флот. Баржа може перевозити 6 тисяч тонн зернових на глибині 3,8 метра, тобто це ті глибини, які є на Дніпрі. Тут у Світловодську вона буде забирати 4 тисячі тонн і далі дозавантажуватись у Дніпрі”, – розповів директор ТОВ “Світловодський річковий термінал” Юрій Скічко.

Здебільшого баржа, яка має клас “річка-море”, доставлятиме зернові вантажі до портів Миколаєва та Одеси. “Агровіста” перевозитиме нею кукурудзу, пшеницю, ячмінь – все те, що вирощують аграрії Кіровоградщини.

Перегляди: 2