Головна Новини Ринок України «Агрофірма ім. Шевченка» розвиватиме племінний напрям у свинарстві

«Агрофірма ім. Шевченка» розвиватиме племінний напрям у свинарстві

ТОВ «Агрофірма ім. Шевченка», що в Бахмацькому районі на Чернігівщині, в поточному році планує активно розвивати свинарський напрям.

Про це розповів власник фірми Андрій Іваненко, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на PigUA.info.

Господарство має сучасний комплекс на 16 тис. свиней одночасного утримання, 1250 свиноматок, й щотижня реалізуємо понад 500 голів на забій. 

Минулого року у фірмі взялися за племінний напрям, придбавши восени сусіднє підприємство СТОВ «Україна» з новозбудованою фермою на 500 свиноматок. Вона й буде перелаштована на племінне господарство з розведення свиней генетики міжнародної компанії PIC.

«Уже пройшли аудит від компанії РІС, підписали контракт — будемо реалізовувати цю генетику в Україні. Щойно отримаємо результати лабораторних досліджень, щоб підтвердити найвищий статус здоров’я свиней, почнемо  завозити маточне поголів’я», – повідомив Андрій Іваненко.  

Також в планах «Агрофірми ім. Шевченка» на цей рік оснастити власний комбікормовий завод, а ще завершити будівництво гноєзбірної лагуни, щоб відповідала найвищим екологічним стандартам.

ТОВ «Агрофірма ім. Шевченка» розташована у селі Григорівка Бахмацького району на Чернігівщині. Має земельний банк 3400 га. Окрім рослинництва, господарство розвиває молочний (1000 голів дійного стада, входить у п’ятірку найкращих господарств України) та свинарський напрями.

Перегляди: 15