Головна Війна проти України Британія готова розмінувати українські порти, щоб відновити зерновий експорт

Британія готова розмінувати українські порти, щоб відновити зерновий експорт

Велика Британія хоче допомогти Україні розмінувати південне узбережжя, щоби розв’язати проблему з експортом зерна. Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, повідомляє «ПроАгро Груп».

Наразі Лондон обговорює з Києвом технічні деталі. Також країна розглядає можливість надання страховки кораблям, які вивозитимуть з України зерно. Адже нині британські страхові компанії неохоче надають суднам, які курсують у регіоні, страхові поліси – через безпекову ситуацію.

Крім того, Лондон працює з Туреччиною та європейськими партнерами, щоби розблокувати українські порти, зазначив Борис Джонсон. За словами глави британського МЗС Ліз Трасс, це потрібно зробити протягом місяця. Інакше світ може мати справу з руйнівними наслідками.

«Не хочу вдаватися в технічні чи військові деталі, але ви можете зрозуміти це з того, що ми вже зробили у постачанні обладнання для українців, щоб допомогти їм захистити себе. Ми, безумовно, говоримо з ними про те, як на технічному рівні можемо допомогти розмінувати Одесу. путін вимагає викуп за 23 мільйони тонн зерна. Це абсолютно безсовісно. Такі запаси збіжжя могли б допомогти людям у різних куточках світу», – наголосив Борис Джонсон.

Перегляди: 3