Головна Рослинництво Зернові Ціни на зерно в Україні відносно стабільні – ринок продовжує святкувати

Ціни на зерно в Україні відносно стабільні – ринок продовжує святкувати

За даними моніторингу «ПроАгро Груп», внутрішні ціни на зерно в Україні в перші післяноворічні дні здебільшого залишаються на рівні кінця минулого року. Багато як трейдерів й експортерів, так і внутрішніх переробників наразі не працюють, тож їх закупівельні прайси ще не оновлювалися.

Тим не менш, мінімальна активність ринку все ж відстежується. Так, учора, 3 січня, нові ціни оголосив індикативний вітчизняний трейдер – компанія «НІБУЛОН», однак вони не зазнали змін у порівнянні з цінами, які озвучувалися в останній тиждень минулого року. Так, на своєму морському терміналі в Миколаєві компанія веде закупівлю продовольчої пшениці по 9200-9250 грн./тонна, фуражної – по 8600 грн./тонна, ячменя – по 8150 грн./тонна, кукурудзи – по 7850 грн./тонна.

Не змінилися ціни і у компанії G.R.Agro. На своїх елеваторах у Дніпропетровській і Запорізькій областях трейдер наразі закуповує продовольчу пшеницю по 8400-8550 грн./тонна, фуражну – по 7950-8000 грн./тонна, кукурудзу – по 6700-7000 грн./тонна.

Разом з тим, сьогодні оновила ціни «Астарта-Київ». На елеваторах компанії вони у порівняні з передноворічними зросли на 50 грн./тонна, в портах «Південний», «Чорноморськ» і «Ніка-Тера» – на 100 грн./тонна. Йдеться, зокрема, про пшеницю 2-го, 3-го та 4-го класів, а також кукурудзу.

Перегляди: 4