Головна Рослинництво Олійні Цього року посівні площі під соєю в Україні зростуть майже до 2...

Цього року посівні площі під соєю в Україні зростуть майже до 2 млн. га

Посівні площі під соєю у 2022 році зростуть до 1,6-1,7 млн. га, тоді як торік площі під культурою сягали 1,3 млн. га.

Таку думку висловив представник компанії Rizobacter Артем Надольський, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Latifundist.com.

За його словами, така тенденція спостерігатиметься зважаючи на ціну продукції та високу вартість добрив, адже соя потребує менше азотних добрив аніж інші культури.

Водночас заступник міністра економіки України, торговий представник України Тарас Качка акцентував, що український ринок сої до кінця не усвідомлює, на якого клієнта йому орієнтуватися: споживачів ГМ-сої чи не ГМ-сої.

Своєю чергою виконавчий директор асоціації «Дунайська Соя» Сюзанна Фромвальд зазначила, що вирощування сої в Україні цілком відповідає цілям європейської стратегії Зеленого Курсу, адже потребує меншого використання пестицидів. Також, за словами експертки, за рахунок сої можна збільшувати органічне виробництво.

 «Зважаючи на те, що Україна є першим постачальником сої до ЄС, країна також долучається до інтеграції «зелених» цілей, за рахунок збільшення частки сої у сівозміні, зменшення використання пестицидів, нарощування органічного виробництва саме цієї культури», — наголосила Сюзанна Фромвальд.

Перегляди: 5