Головна Економіка і аграрна політика Експорт української агропродукції з доданою вартістю може зрости в рази

Експорт української агропродукції з доданою вартістю може зрости в рази

Після перемоги у війні Україна зможе за 10 років наростити виробництво агропродукції до 200 млн. тонн та годувати 600 млн. людей на планеті щороку.

Про це розповів перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький під час конференції «Від візії до майбутнього України: початок постійного діалогу держави та бізнесу», передає «ПроАгро Груп».

Він розповів учасникам заходу, як може розвиватися агропромисловий комплекс за умови деокупації всіх українських земель. Зауваживши, що перспектива реалізації такої стратегії залежить від паралельного розвитку інших секторів економіки.

 «Наші цілі – забезпечувати 600 млн. людей на планеті харчовими продуктами, розвивати політику імпортзаміщення і до 90% споживати власну агропродукцію, підвищити конкуренцію в секторі переробки і, відповідно, переробляти 50% врожаю, розвивати ринок біометану, здобути інвестиційний портфель у $57 млн. – є абсолютно реальними, але для цього нам потрібна інша точка відліку», – зазначив перший заступник міністра.

За словами Тараса Висоцького, Україна може наростити виробництво до 200 млн. тонн агропродукції за наступні 10 років, але для цього потрібно мати в обробітку всі 32 млн. га землі і здобути перемогу у війні.

«Багато країн вже тепер зіткнулися з гострою нестачею продовольчих продуктів, йдеться про 350 млн. людей, при цьому населення планети збільшується, а кліматичні умови змінюються не в кращу сторону для агросектору, тож потенціал України на агропромисловій мапі значний і він може зростати», – висловив переконання Тарас Висоцький.

Крім того, він зауважив, що Україні потрібно робити акцент на автоматизації та цифровізації всіх с/г процесів, щоб підвищити продуктивність та інтенсивність виробництва агропродукції.

Перегляди: 8