Головна Новини Ринок України «Епіцентр Агро» переходить на використання рідких стартових добрив

«Епіцентр Агро» переходить на використання рідких стартових добрив

Виробничі підприємства «Епіцентр Агро» відмовляються від використання сухих стартових добрив. Про це «ПроАгро Груп» повідомила прес-служба агрохолдингу.

«У поточному сезоні ми переходимо переважно на використання рідких стартових добрив, їх двофазне внесення при посіві і дробне – при вегетації посівів кукурудзи. Спеціально задля цього переобладнали 33 потужних посівних комплекси Horsch Maestro для внесення рідких стартових добрив і основних добрив. Модель двофазного внесення рідких добрив ми розробили вперше для України і для техніки Horsch. Представники німецької компанії, виробника цієї техніки, навіть приїжджали до нас з метою ознайомлення та оцінки новації», – розповів заступник керівника «Епіцентр Агро», директор з виробництва Богдан Черемха.

В агрохолдингу зазначили, що порівняно з сухими стартовими добривами рідка форма більш ефективніша, і впровадження цієї інновації дозволить максимально підвищити ефективність за рахунок використання розчинних форм саме «на старті» та дасть можливість керувати живленням посівів протягом активних фаз споживання.

Напередодні посівної значні інвестиції, крім переобладнання посівних комплексів, були спрямовані «Епіцентр Агро» на придбання нової високопродуктивної техніки – 4 нові посівні комплекси Horsch Maestro, 2 обприскувачі John Deer та кілька ґрунтообробних агрегатів.

Перегляди: 3