Головна Логістика Ізмаїльський порт збільшив перевалку сільськогосподарської продукції

Ізмаїльський порт збільшив перевалку сільськогосподарської продукції

Ізмаїльський морський торговельний порт

Обсяги перевалки продукції переробки у Ізмаїльському морському порту збільшились. Так,  показник відвантаження олії й шроту у січні-жовтні поточного року вищий за минулорічний на 19%, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис адміністрації порту у Facebook.

«Починаючи з 2013 року через Ізмаїльський морський порт здійснюється експорт продукції одного з найбільших у регіоні підприємств з переробки агропродукції –  ТОВ «Ізмаїл-Трансбалктермінал». Комбінат  виробляє рослинну олію (соняшникову та ріпакову), шрот та паливні гранули (пелети), використовуючи переважно сировину з фермерських господарств Одеського регіону.  Минулого року через посуху відчувався дефіцит насіння, яке частково довелося імпортувати з Молдови. Цього року фермери регіону зібрали добрий врожай соняшнику, тому перебоїв із сировиною не спостерігається. За 10 місяців поточного року у Ізмаїльському морському порту перевантажено 68, 6 тис. тонн олії та 76,6 тис. тонн шроту. Зараз – сезон у розпалі, тому очікуємо нарощення цих показників до кінця року», – йдеться у дописі.

Продукція ТОВ «Ізмаїл-Трансбалктермінал» транспортується переважно морськими суднами, незначна частина – річковими баржами. Шрот експортується до Туреччини, Марокко та Єгипту, соняшникова олія – до країн середземноморського басейну (Італія, Іспанія, Туреччина), ріпакова олія – до Болгарії, пелети – до Румунії.

На підприємстві зазначили, що на тлі зменшення в Україні об’ємів річного експорту соняшникової олії у 2020/21 році в Ізмаїльському морському порту цей показник залишається стабільним і є усі підстави прогнозувати його зростання за підсумками року.

Перегляди: 1