Головна Війна проти України Морські порти на окупованих територіях закрито до повернення контролю за ними

Морські порти на окупованих територіях закрито до повернення контролю за ними

Наказом Міністерства інфраструктури Бердянський, Маріупольський, Херсонський та Скадовський морські торгові порти через війну росії проти України закриті до відновлення контролю за ними.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Кабінету Міністрів України, передає «ПроАгро Груп».

«У зв’язку з повномасштабною війною, яку російська федерація розв’язала 24 лютого 2022 року і веде проти України та українського народу з порушенням норм міжнародного права, завдаючи ракетні удари по всій території України та вчиняючи злочини проти нашого суспільства, Міністерством інфраструктури України прийнято наказ від 28 квітня 2022 року № 256, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 квітня 2022 року за № 470/37806 «Про закриття морських портів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прийняття такого рішення обумовлене неможливістю здійснювати обслуговування суден та пасажирів, забезпечувати належний рівень безпеки судноплавства та охорону навколишнього середовища під час ведення Росією у цих регіонах воєнних дій, що несуть загрозу життю та здоров’ю людей.

Як повідомлялося, з першого дня війни порти України в Чорному й Азовському морях були закриті для заходу і відправки суден. Наразі порти «Миколаїв», «Ольвія», «Південний», «Одеса», «Чорноморськ» частково здійснюють обробку флоту і відвантаження залізницею та автотранспортом.

Перегляди: 4