Головна Логістика Миколаївський МТП втримав позицію лідера з перевалки рослинних олій

Миколаївський МТП втримав позицію лідера з перевалки рослинних олій

Миколаївський МТП

В рейтингу морських портів України за обсягами перевалки порт Миколаїв впевнено займає друге місце, з перевалки олії – безперечний лідер. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію адміністрації підприємства.

За підсумками 2021 року Миколаївським морським портом було перевалено 29,87 млн. тонн вантажів, що становить 99,1% у порівнянні з минулим роком і складає 16% від загального вантажообігу всіх портів України.

Зазначається, що протягом минулого року Миколаївський морський порт впевнено та беззаперечно зберігав перше місце серед портів України з перевалки рослинної олії та друге місце з перевалки зернових.

Так, портовими операторами з січня по грудень було оброблено 2,88 млн. тонн рослинної олії, що складає 36% від загального обсягу обробленої олії портами України. Дещо менше, ніж в попередньому році, перевалили зернових культур – 12,9 млн. тонн (97,9%).

Найпродуктивнішим місяцем в 2021 році виявився листопад, вантажоперевалка склала 3,6 млн. тонн за місяць. Також, листопад місяць відзначився найбільшою кількістю оброблених суден в межах акваторії порту Миколаїв – їх кількість сягнула 90.

Перегляди: 5