Головна Війна проти України Миколаївський порт поки не використовуватиметься для вивезення зерна

Миколаївський порт поки не використовуватиметься для вивезення зерна

У Міністерстві інфраструктури не бачать можливості найближчим часом включити Миколаївський порт до угоди щодо експорту українського зерна. Про це повідомив у ефірі національного телемарафону  заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков, передає «ПроАгро Груп».

«Ми хочемо, щоб усі наші порти працювали, у тому числі в Миколаївському регіоні, проте це, безумовно, залежить від військової ситуації. Наразі з погляду безпеки ми не можемо цього робити», – пояснив Васьков.

Втім, за його словами, технічно Миколаївський порт готовий до здійснення агроекспорту.

«Є певна руйнація інфраструктури, але не критична для агроекспорту. Якщо військова ситуація дозволятиме, ми вийдемо з ініціативою, яку, сподіваємось, підтримає ООН. Працювати технічно порт готовий», – зазначив заступник міністра.

На початку серпня міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що морський порт Миколаєва можуть додати до списку портів, з яких зерно експортуватиметься через «зерновий коридор».

«Цей порт, враховуючи, що там зараз точаться бойові дії, до першого етапу не увійшов. Але ми нічого не забуваємо і будемо над цим працювати», – наголосив Кубраков.

22 липня 2022 року у Стамбулі за посередництва ООН і Туреччини було підписано угоду про розблокування українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» для вивезення на експорт зерна та іншої аграрної продукції. Станом на 13 серпня «зерновим коридором» було відправлено 16 суден з українською агропродукцією.

Перегляди: 2