Головна Війна проти України На Хмельниччині весняна посівна набирає обертів

На Хмельниччині весняна посівна набирає обертів

В умовах воєнного стану в Хмельницькій області набирає обертів сівба. Ранніми ярими культурами вже засіяно понад 80 тисяч гектарів із прогнозованих майже 400 тис. га, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію обласної військової адміністрації.

У господарствах роблять акцент на продовольчих зернових та круп’яних культур, таких як гречка, ячмінь, горох, за рахунок зменшення обсягів сівби кукурудзи на зерно та сої.

«Станом на 4 квітня агроформуваннями всіх форм власності посіяно понад 80 тис. га ранніх ярих культур, зокрема ярого ячменю посіяно на площі 46 тис. га або 72% від запланованих 65 тис. га, яра пшениця займає 9,3 тис. га, або 93%, (прогноз – 10,5 тис. га) горох посіяно на площі 3,2 тис. га, що становить 128% до наміченого, цукровий буряк вже займає 3,6 тис. га або 15% від запланованих 26 тис. га. Крім того, на площі понад 1,5 тис. га посіяно ярий ріпак, багаторічні трави. Господарствами населення на площі 280 гектарів розпочато садіння ранньої картоплі», – поінформували в ОВА.

На рівні територіальних громад проводиться роз’яснювальна робота з агропідприємствами всіх форм власності щодо необхідності розширювати посівні площі основних продовольчих культур, зокрема овочевих в рамках державного проєкту «Сади Перемоги», до якого долучаються дрібні фермерські та приватні господарства.

Зазначається, що для проведення комплексу весняно-польових робіт заготована необхідна кількість кондиційного насіння, закуплено мінеральні добрива  та засоби захисту рослин.

Перегляди: 3