Головна Новини Надзвичайна подія На Кіровоградщині зафіксовано новий випадок АЧС

На Кіровоградщині зафіксовано новий випадок АЧС

До Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надійшло повідомлення про захворювання та загибель 3-місячних свиней на території особистого підсобного господарства в смт. Молодіжне Долинської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області, де утримувалося 95 голів. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС.

Під час епізоотичного розслідування було встановлено, що свиней в кінці вересня – на початку жовтня завезли з господарства Одеської області. Клінічні ознаки захворювання з’явилися у тварин ще 5 жовтня, однак за лікувальною допомогою до державних установ ветеринарної медицини власник не звертався.

З огляду на загибель свиней та наявність у хворих клінічних ознак африканської чуми свиней (ціаноз вух та підгрудка, загальне пригнічення, відмова від корму) ветеринарні фахівці здійснили відбір біологічного матеріалу для дослідження в Кіровоградській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби. Згідно з результатами було встановлено діагноз африканська чума свиней (АЧС).

Наразі вжито всіх необхідних заходів з локалізації і ліквідації осередку небезпечного захворювання.  Ситуація залишається на контролі Головного управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області. В ДПСС вкотре наголосили, що для свиногосподарств важливо посилити заходи біологічної безпеки на тваринницьких об’єктах та забезпечити їх роботу в «закритому режимі».

Як повідомлялося, на Кіровоградщині у травні цього року вісім голів свиней загинуло через АЧС на підприємстві «Гарант» в селі Верблюжка Новгородківської громади Кропивницького району. А вже у вересні на африканську чуму захворіли та загинули свині на території приватного підприємства в селі Подорожнє Олександрійського району.

Перегляди: 8