Головна Новини Ринок України На Луганщині випускатимуть біопосуд з пшениці, кукурудзи й картоплі

На Луганщині випускатимуть біопосуд з пшениці, кукурудзи й картоплі

Підприємство «Тана» (Луганська обл.) планує виробляти нові види продукції – біорозкладні і вогнетривкі полімери.

Про це йдеться в повідомленні Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroPortal.

«У світі продукція з біорозкладних матеріалів набуває все більшої популярності, це стає трендом. Нам важливо долучитися до цього процесу, щоб вийти на нові ринки, опанувати напрямки, яких до цього не було в компанії. Ми маємо великий досвід у виготовленні композитних матеріалів, а біорозкладні матеріали – це свого роду композитний матеріал, суміш різних компонентів», – розповів директор підприємства Сергій Войтюк.

За його словами, у найближчі три роки компанія планує налагодити виробництво з компонентів пшениці, кукурудзи, картоплі.

У компанії зараз думають над тим, як самостійно виготовляти біопосуд. Іншим варіантом є реалізація композитної сировини вже чинним виробникам. На підприємстві підрахували, що окупність цього проекту складе 2 роки.

«Ми вважаємо, що виготовлення біопосуду принесе великі прибутки, але вимагає з нашого боку потужної стратегії просування. Якщо ж проводити біоматеріал для існуючих виробників, нам потрібно буде переконати їх в попиті на такий вид посуду», – додав Войтюк.

Перегляди: 4