Головна Економіка і аграрна політика На Львівщині створюють підприємство з переробки фруктів

На Львівщині створюють підприємство з переробки фруктів

У Мостиській громаді на Львівщині створюють парк агропереробки «ФрутБанк». Проєкт передбачає формування доданої вартості на продукцію малих та середніх виробників Львівщини й реалізовується за кошти держаного бюджету, отримані від Євросоюзу, а також за співфінансування Львівської обласної та Мостиської міської рад та Судововишняської територіальної громади.

Про це на своїй повідомив заступник голови Львівської обласної ради  Юрій Холод  на своїй сторінці у Facebook, передає «ПроАго Груп».  

Загальна вартість парку – 22,5 млн. гривень, з яких 5,1 млн. було вже профінансовано з обласного бюджету у 2021 році. Для Львівщини це перше переробне підприємство комунальної власності, яке вироблятиме якісний продукт із доданою вартістю із продукції дрібних локальних виробників – фермерських господарств та особистих селянських господарств. Це будуть варення, джеми, сухофрукти тощо.

«Сьогодні на об’єкті завершені всі загальнобудівельні роботи, закуплена основна частина технологічного обладнання для виробництва джемів та варення, лінія для мийки, чистки та сушки овочів, інфрачервона сушильна камера для виробництва фруктових чіпсів та сушки овочів та зелені, також закуплений вантажний фургон для перевезення продукції», – зазначив чиновник.

Він підкреслив, що місцевим громадам такі  підприємства дуже потрібні, оскільки забезпечать створення нових робочих місць і надходження в місцевий бюджет.

Перегляди: 4