Головна Новини Ринок України На Рівненщині завершується збір пізніх сільгоспкультур

На Рівненщині завершується збір пізніх сільгоспкультур

Аграрії Рівненщини завершують і збирання соняшника та сої, обмолотивши під цими культурами 98% і 93% площ відповідно. Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію обласної держадміністрації

Наразі по всіх категоріях господарств області обмолочено зернових на площі 233,6 тис. га – це 83% посіву. Завершено збирання гречки на площі 4,8 тис га, середня урожайність якої складає 11 ц/га.

Продовжується збирання кукурудзи на зерно, вже обмолочено 41% посівів. Також триває копання цукрових буряків, яких вже зібрали 670 тис. тонн зі 13,1 тис. га, що становить 72% від прогнозованої площі.

Водночас в Рівненський області завершується і посів озимих культур. По всіх категоріях господарств посіяно 111,5 тис. га озимих зернових – 91% до прогнозу. Очільник області додав, що під урожай наступного року посіяно 25,1 тис. га озимого ріпаку.

«На «аграрному фронті» все спокійно та прогнозовано. Це важливі фактори для продовольчої безпеки нашого регіону», – підсумував Віталій Коваль.

Перегляди: 6