Головна Тваринництво Молоковиробництво На Вінниччині відкрили першу в області сімейну молочну ферму

На Вінниччині відкрили першу в області сімейну молочну ферму

У селі Курилівці Жмеринської міської територіальної громади на Вінниччині відкрили першу в області сімейну молочну ферму. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію облдержадміністрації.

«Перш за все, це не лише визначна подія для області, це приклад розвитку аграрного бізнесу в громадах. Такий досвід покаже як навчатися ефективному фермерству, створювати якісний продукт, заробляти у своїх селах і досягти успіху в Україні, формуючи громади своєї мрії, і щасливо жити в них. Бажаю подальшого розвитку не тільки у виробництві молочної сировини, а й у створенні власного переробного виробництва по виготовленню крафтової молочної продукції», – зазначив директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко.

Він зауважив, що реалізація таких проєктів сприятиме розвитку в області малого аграрного підприємництва в молочній галузі та залучення більшої кількості домогосподарств до організованого сектору аграрного ринку. Зокрема, формування виробничого процесу мікропідприємництва в сільській місцевості на основі наукових підходів та прогресивних рішень, відкриває нові можливості розвитку власного бізнесу, легалізації своєї діяльності та соціальний захист.

Також Володимир Мережко зазначив, що існує низка державних програм з підтримки аграріїв. Тільки в поточному році за неповних 9-ть місяців своєї роботи сімейне фермерське господарство «Господар» вже мало змогу прийняти участь в реалізації державних програм підтримки аграрного сектору за 4-ма напрямками. Зокрема, господарством вже отримано спеціальну бюджетну дотацію для фермерських господарств за утримання 26 корів (130 тис. грн.).

У червні 2021 року у  Вінницькій облдержадміністрації був підписаний Меморандум про співпрацю з Проєктом «Сімейні молочні ферми в Україні». В рамках співробітництва наразі укладено договори по створенню таких сімейних молочних ферм ще з 5 малими підприємцями Вінницької області.

Перегляди: 4