Головна Економіка і аграрна політика Наступного року в Україні розширять програму підтримки тваринництва – Лещенко

Наступного року в Україні розширять програму підтримки тваринництва – Лещенко

Мінагрополітики планує у 2022 році розширити насамперед державну підтримку агровиробників у сфері тваринництва, де вже 30 років відбувається падіння показників.

Про під час прес-конференції повідомив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«У 2022 році в рамках тих фондів коштів, які є в обсязі 4,5 млрд грн, за результатами першого та другого кварталів передбачається розширення державної підтримки в першу чергу за напрямком «Тваринництво». Оскільки цей сектор 30 років демонструє падіння показників, і без високого рівня державної підтримки тваринництва ми не забезпечимо стабілізації ситуації», – сказав Лещенко.

Він додав, що запит на програми підтримки по тваринництву є найбільшими за обсягом. Тобто українські аграрії готові вкладати і розвивати тваринництво, але за умови довгострокової прогнозованої державної політики з відповідним фінансування.

«Після того, як в державі було скасовано спеціальний режим оподаткування сільгоспвиробників, на законодавчому рівні було зафіксовано норми закону про державну підтримку в обсязі 1% ВВП. Сьогодні цей обсяг підтримки становить менше за 1% і корелюється на рівні 0,5-0,6%. В цьому аспекті є ресурс і потенціал для розширення підтримки саме в капіталоємні галузі аграрного виробництва. Тому і тваринництво, і садівництво для нас є визначальними», – підкреслив міністр.

Загалом, за його словами, на державну підтримку у тваринництві та переробці у 2021 році було спрямовано 1,6 млрд. грн.

Перегляди: 4