Головна Війна проти України «Оптімус Агро» припиняє діяльність своїх елеваторів на окупованих територіях

«Оптімус Агро» припиняє діяльність своїх елеваторів на окупованих територіях

ТОВ «Оптімус Агро Трейд» повідомило про повну неможливість виконання зобов’язань за договорами складського зберігання зерна у зв’язку протидією законній господарській діяльності товариства, встановленням окупаційної адміністрації на тимчасово окупованій території Запорізької та Херсонської областей і безпосереднім захопленням окремих комплексів будівель та споруд (зерносховищ) збройними формуваннями держави-агресора. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії, повідомляє «ПроАгро Груп».   

Зазначається, що протягом березня-травня 2022 року товариство намагалося робити все можливе для забезпечення звичайної роботи своїх зернових складів на непідконтрольних територіях. Але зараз через втручання окупаційної адміністрації та, подекуди, збройних формувань Товариство об’єктивно вже не може забезпечити виконання договірних зобов’язань перед поклажодавцями та реалізацію своїх управлінських рішень.

«Отже, Товариство з обмеженою відповідальністю «Оптімус Агро Трейд» припиняє господарську діяльність на тимчасово окупованій території Запорізької області та Херсонської областей», – заявили в компанії.

Зокрема, зупинка діяльності стосується зернових складів Якимівського, Троянівського, Розівського, Верхньотокмацького (Запорізька область) та Сірогозького й Качкарівського (Херсонська область) виробничо-структурних підрозділів «Оптімус Агро Трейд».  

Товариство повідомило, що має намір позиватися до держави-агресора метою стягнення цих та інших збитків  і щиро сподівається, що всі його поклажодавці чинитимуть так само. Тим, хто залишився на непідконтрольних територіях, в «Оптімус Агро» побажали сили волі та Божої помочі дочекатися, коли  Збройні Сили України виб’ють окупантів з території Запорізької області та Херсонської областей.

Раніше повідомлялося, що старійший в Україні Оріхівський елеватор «Оптісус Агро» в лютому, квітні і травні кілька разів потрапляв під ворожі обстріли, внаслідок чого була завдана шкода його виробничій інфраструктурі.  

Перегляди: 16