Головна Новини Новини компаній «Овостар» збільшив продаж яєць на експорт і зменшив на внутрішньому ринку  

«Овостар» збільшив продаж яєць на експорт і зменшив на внутрішньому ринку  

Група «‎Овостар Юніон»‎ у січні-вересні 2022 року виробила 1,19 млрд. штук курячих яєць, що на 5,1% менше у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на звіт компанії, опублікований на сайті Варшавської фондової біржі.  

Попри скорочення виробництва, експорт курячих яєць за звітний період був збільшений на 6,7% – до 223 млн. штук. Таким чином продаж яєць компанією на внутрішньому ринку у порівнянні з січнем-вереснем 2021 року зменшилась на 2,4% – до 824 млн штук.

У звіті «Овостар» також зазначається, що переробка яєць у звітному періоді склала 339 млн. штук, що на 10% менше, ніж за перші дев’ять місяців минулого року.

Що цікаво, середня ціна яєць, згідно зі звітом, за попередні три квартали знизилася й становила у середньому $0,76 за 10 штук без ПДВ (стільки саме, як і минулого року), хоча роздрібна ціна за цей період, навпаки, суттєво збільшилась.  

В «Овостарі» також зазначили, що на кінець вересня загальне поголів’я курей у компанії складало 6,84 млн. голів, що на 14,3% менше, ніж на ту ж дату минулого року. Зокрема, кур-несучок налічувалось 5,75 млн. голів, що на 13,3% менше.

Перегляди: 4