Головна Логістика Перекриття військовими РФ районів плавання не вплинуло на роботу українських портів

Перекриття військовими РФ районів плавання не вплинуло на роботу українських портів

Наразі до диспетчерських служб адміністрацій портів ДП «АМПУ» не надходило інформації про відміну чи скасування попередньо запланованих  суднозаходів або зниження вантажообігу стивідорних компаній та терміналів з причини навчань флоту РФ.

Про це повідомив в.о. голови ДП «АМПУ» Олександр Голодницький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію підприємства.

«Порівнюючи середні показники обробки суден у причалів та на зовнішніх рейдах портів, маємо наступні дані: 48 суден на добу — середній показник обробки суден портами Одеса, Південний, Чорноморськ, Миколаїв, Ольвія, Маріуполь, Бердянськ до початку навчань РФ порівняно із 54 суднами на добу — середнім показником після початку навчань. Це непрямий індикатор, але доволі коректний і ілюстративний», – зазначив Олександр Голодницький.

Він підкреслив, що АМПУ щоденно, починаючи з 14 лютого,  оприлюднює дані руху суден в портах. Ця інформація також ілюструє, що падіння суднозаходів немає, порти працюють навіть з більшою інтенсивністю, ніж напередодні.

«Завдяки спокійним, впевненим, професійним діям керівництва й зусиллям усіх учасників портової індустрії України, військові навчання флоту Російської Федераціі, попри весь драматизм та серйозність ситуаціі, не порушили роботу портів України», – наголосив Олександр Голодницький.

Перегляди: 2