Головна Війна проти України Перше судно із зерном на експорт має вийти вже цього тижня

Перше судно із зерном на експорт має вийти вже цього тижня

Ракетний удар по Одеському морському порту

Угода щодо експорту зерна, підписана Україною, Туреччиною, ООН та Росією, має запрацювати вже цього тижня. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Готуємо все, що залежить від нас, щоб ми були готові до старту цього тижня”, – сказав він.

Кубраков наголосив, що в рамках зернової угоди розмінування буде відбуватися «виключно в тому коридорі, який нам необхідний для експорту зерна».

За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова, зараз триває підготовка наших служб, портів, це вже відбувається декілька днів, сказав він.

«Ми вважаємо, що протягом найближчої доби ми будемо готові працювати по відновленню експорту продукції з наших портів. Мова йде про порт Чорноморськ, він буде перший, потім буде Одеса, потім порт Південний. Протягом двох тижнів ми будемо технічно готові здійснювати експорт з усіх трьох портів», – додав Васьков.

«Вже протягом цього тижня ми сподіваємося, що перше відправлення буде здійснено», – сказав він.

Разом з тим, як сьогодні зазначило агентство Reuters, ракетний удар росії по українському порту Одеса 23 липня викликає сумніви в можливості реалізації досягнутої минулого тижня Угоди про відкриття коридору для експорту зерна.

Перегляди: 5