Головна Новини Новини компаній Підрозділи «Агротрейду» завершили сівбу озимого ріпаку

Підрозділи «Агротрейду» завершили сівбу озимого ріпаку

Група «Агротрейд» закінчила посівну озимого ріпаку. У компанії вважають цю культуру перспективною, тому збільшили площу посіву, повідомили «ПроАгро Груп» у прес-службі сільгоспвиробника.

Цього року озимим ріпаком «Агротрейд» засіяв понад 15 тис. га у Чернігівській, Сумській та Харківській областях, що вдвічі більше ніж було засіяно під врожай поточного сезону.

«Ми вирішили суттєво збільшити площу посіву ріпаку, адже це перспективна культура і за роки роботи з нею ми добре опанували технології її вирощування. Умови сівби були досить сприятливі, що дає надію на гарні сходи і в подальшому — на гарний врожай», — розповів директор агропромислового департаменту групи Олександр Овсяник.

У 2022 році в «Агротрейді» план врожайності ріпаку виконали на 110%. Найкраща врожайність культури була в Харківському регіоні. Тут аграрії збирали по 44,2 центнера залікової ваги з гектару. Виконання плану в цьому регіоні становить 138%. На Чернігівщині, навіть попри труднощі, які принесла компанії війна, вдалося досягти виконання плану на рівні 107%.

Група «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак.

Перегляди: 5