Головна Війна проти України Рашисти знищили одного з найбільших виробників яєць на Донеччині

Рашисти знищили одного з найбільших виробників яєць на Донеччині

Окупаційні війська з 1 травня ледь не щодня ракетами й артилерією обстрілювали птахофабрику «Фенікс» поблизу Святогірська, яка була одною з найпотужніших у Донецькому регіоні та щодня давала по пів мільйона яєць. Через російські удари там загинули 800 тисяч голів дорослої та молодої птиці. Про це на своїй сторінці у Facebook написала речниця Донецької обласної військової адміністрації Тетяна Ігнатченко, повідомляє «ПроАгро Груп».

Це підприємство розташоване в селі Маяки Слов’янського району. Птахофабрику назвали «Фенікс», бо у 2014 році власники змогли відродити виробництво, яке на Луганщині знищили росіяни.

За словами Ігнатченко, окупанти щоразу завдавали удару під час закінчення зміни: коли люди вже були на вулиці та прямували до транспорту.

Директор птахофабрики Ігор Зинковський зазначив, що станом на початок травня у «Феніксі» працювали понад півтори сотні людей, але росіяни бомбили фабрику, поки не знищили майже все. Лише через загибель курей підприємство втратило 120 мільйонів гривень — не враховуючи обладнання, приміщення та інших збитків.

«Зараз, коли російську орду трохи відігнали, працівники почали повертатися: прибирають мертвих птахів, латають, де це можливо, дахи, відновлюють пошкоджені комунікації. Дивуються, що кілька десятків курей усе-таки вціліли, попри потужні обстріли і те, що з кінця травня були позбавлені звичних для них умов», – розповів директор.

chiken-fabrik-svyatogirsk-2
Перегляди: 5