Головна Війна проти України росія перешкоджає роботі «зернового коридору», обмежуючи його можливості

росія перешкоджає роботі «зернового коридору», обмежуючи його можливості

Ворожа росія все ще має інструменти для штучного обмеження можливостей «зернового коридору». Про це на свої сторінці у Facebook написав  повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передає «ПроАгро Груп».

Він повідомив, що 77 суден стоять у черзі для проходу інспекції в Туреччині, а порти «великої Одеси» використовують до 50% своїх потужностей. Тим часом вартість зерна зростає з кожним новим шантажем з боку росії.

«Ми мали досвід проведення 40 інспекцій на добу, зараз через позицію рф на день інспектується в 5 разів менше. У жовтні «зернова ініціатива» дозволила експортувати 4,2 млн. тонн зернових, у листопаді не вийдемо і на 3 млн. тонн. При цьому, технічно ми можемо вийти на 6 млн. тонн на місяць», – зазначив Кубраков.

Він зауважив, що штучне затягування призводить до збитків з боку фермерів та судновласників, у висновку втрачають найуразливіші верстви населення та країни на межі голоду. Зараз судна очікують на інспекцію  від 2 до 5 тижнів, тоді як один день простою обходиться щонайменше у $30 тис.

«Саміт з продовольчої безпеки вже об’єднав більше ніж 20 країн світу у спільній боротьбі за мир в Україні та добробут в світі. Впевнений, спільними зусиллями ми відновимо стабільну роботу зернового коридору», – написав міністр.

Перегляди: 2