Головна Новини Ринок України Ринок живця свиней демонструє післясвяткове зниження цін

Ринок живця свиней демонструє післясвяткове зниження цін

У другій половині січня післясвяткове послаблення цін на ринку живця свиней посилилося: середньоринкова позначка втратила 5,8% проти попереднього тижня та зупинилася на рівні 45,7 грн./кг.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію аналітичного відділі Асоціації «Свинарі України».

«Упродовж третього тижня сезонна тенденція послаблення цін на свинину проявила себе не тільки на Заході України, а й в решті регіонів. Так, діапазон закупівельних цін у Центрі та на Сході понизився до 45-47 грн./кг, в західних областях — до 44-45 грн./кг. Водночас, переробники відзначають регіональну розбіжність не тільки в цінах, а й в обсягах пропозиції живця. Так, наприклад, окремі закупівельники зі Сходу та Центру відзначили, що не змогли забронювати бажані обсяги живця. Частина виробників свинини у свою чергу підтверджують, що мають дещо менші обсяги товарних партій до реалізації, зокрема і на наступний тиждень», – поінформували в АСУ.

В асоціації зазначили, що очікування щодо подальшої цінової динаміки серед представників м’ясопереробки розділилися. Так, деякі прогнозують пониження цін закупівлі на 1-2 грн./кг наступного тижня, аргументуючи це сезонним послабленням торгівлі та тиском з боку імпортної сировини. Решта орієнтуються на стабілізацію цін наприкінці місяця, оскільки кінцева реалізація йде планово, а подальше послаблення цін не сприятиме ані її покращенню, ані підвищенню фінансових результатів по ланцюгу доданої вартості.

Перегляди: 7