Головна Тваринництво Молоковиробництво Сезонного зниження цін на молоко не буде. Принаймні до середини березня

Сезонного зниження цін на молоко не буде. Принаймні до середини березня

Закупівельні ціни  на всі ґатунки молока наразі залишаються незмінними: екстра ― 12,15 грн./кг, вищий ― 11,7 грн./кг, перший ― 11,08 грн./кг., середньозважена ― 11,64 грн/кг. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації виробників молока.

В асоціації вказують, що поточний діапазон коливань цін на середні та великі партії молока екстрґатунку по регіонах складає:

  • північ та центр ― 11,7-12,45 грн./кг;
  • південь ― 11,7-12,45;
  • схід ― 11,6-12,4 грн./кг;
  • захід ― 11,6-12,35 грн./кг.

Початок сезону великого молока поки що не в змозі зрушити ціни на сировину на шлях сезонного низхідного тренду, як це було в минулі роки. Така ситуація цілком прогнозована, оскільки на молочному ринку наявний дефіцит сировини, який додатково підкріплений дорогими, як ніколи, компонентами раціонів.

«Ініціатива в активізації руху цін зазвичай належить великим переробним компаніям, проте зробити перший крок ще ніхто не наважується у зв’язку з недостатністю молока на ринку. Наразі ведуться розмови, що середина березня буде початком сезонного зниження цін, хоча з приводу цього вже  існують сумніви з альтернативним баченням старту сезону в кінці березня», – зазначив аналітик АВМ Володимир Андрієць.

Цілком ймовірно, що цьогоріч ми побачимо трохи іншу картину кривої графіка ціни, яка не буде мати суттєвого «просідання» цін у весняно-літній  період, оскільки сировини, очевидно, в цьому сезоні на всіх не вистачатиме, а відтак це буде надавати підтримку цінам.

Перегляди: 1