Головна Логістика Шість залізничних составів з зерном покинуто на під’їзді до портів Миколаєва

Шість залізничних составів з зерном покинуто на під’їзді до портів Миколаєва

Приблизно 240 покинутих та тимчасово затриманих вантажних потягів зафіксовано на мережі «Укрзалізниці».

Такі дані під час традиційної наради із представниками зернового ринку 23 грудня навів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

Накопичення покинутих потягів спостерігається у напрямку морських портів. Уже не перший тиждень зберігається найскладніша ситуація щодо миколаївських МТП. Зокрема, 6 составів із зерном покинуто на відповідальність зернових терміналів.

«Немає ємностей, при цьому підтверджується відвантаження, і ми змушені ці потяги зупиняти на мережі», — наголосив Валерій Ткачов.

Своєю чергою, директор департаменту управління рухом АТ «Укрзалізниця» Володимир Рущак зазначив, що на миколаївський напрямок уже перевели локомотив із Мелітопольського депо. Ще один передбачають перевести за кілька днів.

«Чекаємо на свята і сподіваємося, що, поки клієнти відзначатимуть, ми зможемо перевезти те, що накопичилося. Водночас по залізниці четверту добу триває і триватиме надалі цілодобове чергування керівного складу в усіх регіональних філіях, по всіх депо», — підсумував Володимир Рущак.

За даними Rail.insider,  середньодобовий пробіг завантаженого вагона-зерновоза позаминулого місяця впав до мінімуму за останні 3 роки і становив 126 кілометрів.

Перегляди: 5