Головна Рослинництво Зернові Сьогодні з портів України вийдуть п’ять суден з зерном й олією

Сьогодні з портів України вийдуть п’ять суден з зерном й олією

Спільний координаційний центр (СКЦ) дозволив у рамках чорноморської зернової ініціативи вийти у четвер із портів України п’яти суднам, навантаженим продовольством, повідомляє «ПроАгро Груп».

«СКЦ санкціонував вихід п’яти суден, які перевозять загалом 83 241 тонну зерна та інших продуктів харчування у рамках чорноморської зернової ініціативи», – йдеться у випущеному ОНН спеціальному релізі.

В організації уточнили, що судна Jasmin Queen (9,5 тис.тонн кукурудзи), Captain Adam 1 (9,3 тис. тонн пшениці) та Filyoz (4,4 тис. тонн соняшникової олії) вирушать до Туреччини. Судно Kiran America попрямує до Китаю з 50 тис. тонн ячменю та кукурудзи, а судно Santana доставить до Італії 10 тис. тонн пшениці.

Крім того, судно Dignity (8,2 тис. тонн соняшникового насіння) раніше перенесло вихід з порту Чорноморськ на четвер, 8 вересня. Планується, що воно вирушить до Туреччини.

«Станом на 7 вересня загальний тоннаж зерна та інших продуктів харчування, експортованих із трьох українських портів, становить 2 334,85 тис. тонн. Загалом було дозволено рух 211 суден – 111, що прибувають в українські порти, й 100, що виходять з них», – наголошується в релізі.

Тим часом Мініфраструктури сьогодні звітувало, що з України відправилось уже 102 судна з 2,37 млн. тонн агропродукції на борту, починаючи з 1 серпня, коли почали діяти «зернові коридори».  Найбільше вантажів відправили до країн Азії – 54 кораблі з понад 1 млн. тонн зерна на борту. До Європи прийшли 32 судна з України, що перевезли 850 тис. тонн продукції. До Африки наразі спрямували 16 суден зі 470 тис. тонн збіжжя.

Перегляди: 3