Головна Війна проти України США нададуть підтримку українським фермерам на $100 млн.

США нададуть підтримку українським фермерам на $100 млн.

США заснували Ініціативу стійкості сільського господарства (AGRI) на суму $100 млн. для допомоги українському агросектору на тлі загострення глобальної продовольчої кризи, посиленої війною росії проти України. Про це повідомляється на сайті Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), передає повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства.

Зазначається, що ініціатива буде спрямована на забезпечення безперервного виробництва сільськогосподарської продукції в Україні до 2023 року, а також вирішення нагальних питань із експортом. Українські фермери отримають ширший і полегшений доступ до фінансування, а також до забезпечення пальним, добривами та пестицидами, ЗЗР, насінням, обладнанням.

Крім того, «AGRI-Україна» розширить можливості українських агропідприємств із сушіння, тимчасового зберігання та переробки сільгосппродукції.

«Протягом останніх 4,5 місяців максимальні зусилля президента України, уряду та команди Мінагрополітики були спрямовані на те, щоб наростити експортні можливості України, заблоковані внаслідок війни та недоступності морських портів, а також фінансово підтримати наших аграріїв, щоб вони змогли працювати і надалі», — зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Він висловив сподівання, що ця Ініціатива дасть змогу вирішити три важливі питання: зберігання та експорту зерна, фінансової спроможності фермерів, розвитку садівництва і тепличного господарства.

Як підкреслила адміністратор Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер, мета програми полягає в тому, щоб «допомогти фермерам стати на ноги та відновити сектор АПК».

«USAID працюватиме над адаптацією зерносховищ до індивідуальних потреб — працюючи з асоціаціями фермерів — щоб застосувати ефективні технології в потрібних місцях», — сказав речник Агентства у комантарі CNN. Він підкреслив, що зусилля, спрямовані на порятунок принаймні частини сільського господарства України, є «критично важливими для стабілізації, відновлення та реконструкції України», додавши, що програма була розроблена спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

USAID на сьогодні вже допомагає понад 8000 українським фермерам зібрати цьогорічний урожай. Агентство США з міжнародного розвитку прагне також залучити додаткові $150 млн. до фонду програми «AGRI-Україна» від інших донорів та приватного сектору, щоб загалом зібрати $250 млн.

Перегляди: 5