Головна Новини Ринок України Таджикистан шукає в Україні партнерів в галузі АПК й сiльгоспмашинобудування

Таджикистан шукає в Україні партнерів в галузі АПК й сiльгоспмашинобудування

Таджикистан зацікавлений у імпорті  сільгосптехніки й участі українських компаній у будівництві низки заводів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Українського союзу промисловців і підприємців.

Зокрема, Таджикистан шукає українських партнерів для проєктів в галузях енергетики та сiльгоспмашинобудування, в аграрному секторі тощо. Низка пріоритетних напрямів вже зафіксована в протоколі Шостого засідання мiжурядової українсько-таджицької комiсiї, яке вiдбулося в жовтні 2021 року.

Українська сторона вже постачає в Таджикистан обладнання для переробки цукрового буряка та тростини, сушки та консервації овочів тощо. Укрмашбуд пропонує будівництво заводів по вирощуванню і переробці м’яса птиці, переробці овочів тощо.

«Україна постачає сільгосптехніку в Казахстан і Узбекистан, відтак, ми могли б розглянути можливість налагодження виробництва в Таджикистані із відповідною локалізацією», – зауважив Леонід Козаченко.

В УСПП зазначили, що технологізація аграрного сектору є пріоритетною для Таджикистану, 70% якого проживає і працює в сільській місцевості.

Перегляди: 5