Головна Економіка і аграрна політика У ВР внесено 11 постанов для блокування змін до Податкового кодексу

У ВР внесено 11 постанов для блокування змін до Податкового кодексу

У Верховній Раді зареєстрували 11 постанов для блокування законопроєкту про мінімальне навантаження для агросектору. Про це повідомляється на сайті ВРУ, передає «ПроАгро Груп».

«Скасувати  рішення  Верховної Ради України від 30 листопада 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому проєкту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№5600 від 02.06.2021р.) як таке, що прийняте з порушенням Конституції України та Регламенту Верховної Ради України», — йдеться у постановах.

Як зазначає Agropolit.com, аграрії та профільні асоціації стурбовані новим урядовим законопроєктом 5600. На думку експертів, норми документу направлені не на вирівнювання норм для всіх, а лише на збільшення вдвічі податкового навантаження на тих аграріїв, які працюють легально.

Зокрема, законопроєктом 5600 Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ввести мінімальне податкове зобов’язання на земельну ділянку, хоча раніше подібна ідея провалилася.  Також тим самим законопроєктом пропонується виключити птахівників з рядів платників єдиного податку 4 групи.

Раніше аграрний комітет не підтримав урядовий проєкт закону 5600 про збільшення мінімального податкового навантаження для АПК.

Раніше, 30 листопада Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому закон №5600, який запроваджує мінімальне податкове навантаження на земельні ділянки та інші зміни до Податкового кодексу.

Перегляди: 2