Головна Економіка і аграрна політика У ВР зареєстровано законопроєкт про додаткову підтримку молоковиробництва

У ВР зареєстровано законопроєкт про додаткову підтримку молоковиробництва

У Верховній Раді зареєстровано доопрацьований законопроєкт №5297 «Про державну підтримку сільського господарства України» щодо стимулювання виробництва молока, який має захистити українського фермера та малі господарства.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав секретар аграрного комітету ВР  Іван Чайківський, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Поголів‘я ВРХ в малих господарствах постійно скорочується, відтак знижується показник виробництва молочної продукції. І це в той час, коли в Україні є чималий попит, який заповнюється імпортом», – зазначив політик.

 Він зазначив, що держава має негайно втрутитися у цю ситуацію і допомогти аграріям: виділити субсидії та позики, ухвалити необхідні програми для підтримки і розвитку сектору, як це роблять в інших країнах світу, зокрема, в ЄС.

«Треба переймати позитивний досвід і терміново впроваджувати зміни для покращення ситуації, якщо хочемо зберегти українське молочарство», – наголосив Іван Чайківський.

Він нагадав, що замість 5,8 млрд. грн., які пропонувалося виділити на підтримку аграрного сектору на 2021 рік отримав лише 4,4 млрд., і цього недостатньо.

Перегляди: 2