Головна Овочівництво Україна вперше почала імпортувати тепличні огірки з Росії

Україна вперше почала імпортувати тепличні огірки з Росії

Вперше в історії ринкових відносин між Росією та Україною остання імпортує тепличні огірки. Як відомо, раніше ситуація складалася навпаки: основний ринок збуту українського овоча припадав на Російську Федерацію.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Перший діловий.

Така ситуація виникла через високу вартість огірків в інших колег-імпортерів. Причому йдеться щонайменше про 10%, що після перерахунку значно відбивається на роздрібній та оптовій цінах на внутрішньому ринку.

В Україні виробництвом тепличних огірків займаються лише кілька комбінатів, продукції яких катастрофічно не вистачає. Через це ціни на овоч підскочили до 38-45 гривень за кілограм. Тому огірки закуповують також  у Туреччині, де їхня вартість від 5 до 10 гривень за кілограм дешевша. Також імпортується продукція з Білорусії, де огірки ще дорожчі, ніж у Туреччині.

Ціни на російські тепличні огірки суттєво нижчі. Вони найдешевші серед усіх конкурентів, оскільки у РФ спостерігається тенденція здешевлення товару й на внутрішньому ринку.

Загалом бізнес тепличного вирощування овочів отримує від російської держави серйозні дотації, а також має доступ до досить дешевого фінансування.

Перегляди: 1