Головна Новини Ринок України Україна збільшує експорт яблук до Африки

Україна збільшує експорт яблук до Африки

Україна стала лідером за темпами зростання поставок яблук до Ефіопії за підсумками 2021 року.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

«За рік експорт свіжого яблука з України в Ефіопію виріс відразу більш ніж в шість разів і досяг 222 тонн. За обсягом поставок яблук в Ефіопію Україна обійшла такі великі країни-експортери яблук, як Польщу, Італію, Китай, США та Сербію», – інформує видання.

Також зазначається, що за обсягом поставок яблук в Ефіопію Україну випереджають лише ПАР, Франція, Нова Зеландія, Туреччина та Чилі. При цьому експорт з Франції та Нової Зеландії знижується, а з Туреччини – зростає дуже швидко. Так, у 2021 році імпорт яблук в Ефіопію з Туреччини виріс в 3,6 раза і посів друге місце за темпами зростання поставок в цю країну після України.

Яблука з України вже стали справжнім трендом у регіоні Субсахарської Африки, тому аналітики прогнозують, що питома вага країн цього регіону в структурі вітчизняного фруктового експорту продовжуватиме зростати.

За даними Держпродспоживслужби, Україна за 9 місяців 2021 року експортувала понад 10 тисяч тонн яблук в 65 країн світу, але незабаром кількість країн може значно збільшитися. У сезоні 2019/2020 з України було експортовано трохи більше ніж 20 тисяч тонн яблук.

Перегляди: 4